FAI-directie vraagt meer tijd uitbetaling koopkrachtversterking
31 Jul, 02:55
foto
Het bacovenbedrijf kan zich volgens de directie in deze fase geen arbeidsonrust veroorloven.


De Food and Agriculture Industries (FAI) kan zich in deze fase van stabilisatie van het bedrijf geen arbeidsonrust veroorloven. Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka had de directie van het bacovenbedrijf gevraagd om uiterlijk eind juli de koopkrachtversterking voor de arbeiders uit te betalen.

Dwarka zegt dat de directie van het bedrijf om meer ruimte heeft gevraagd om de eis voor uitbetaling van de koopkrachtversterking te kunnen honoreren. Het is de directie ondanks de enorme uitdagingen en de economische ontwikkelingen in het land gelukt om de stabilisatiefase van de productie en export in te zetten. In een brief zegt de bedrijfsdirectie dat de toename van de inkomsten wordt aangewend om de huidige aanplant die meer dan vijftien jaar is te vernieuwen en om de aanschaf van input te garanderen.

De directie zegt bezig te zijn met een lening om de werknemers enigszins toch tegemoet te komen, omdat het ministerie van Financiën het aangevraagd subsidiebedrag voor de koopkrachtversterking niet heeft ingewilligd. De bedrijfsleiding wijst erop dat als FAI zelf de koopkrachtversterking moet ophoesten uit haar toegenomen inkomsten, de investeringen en aankoop van input niet kunnen worden veiliggesteld. Dat kan de ingezette groei in productie en export teniet doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May