Dwarka eist directe uitbetaling koopkrachtversterking FAI-arbeiders
26 Jul, 00:55
foto
Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka vindt dat de bacovenarbeiders recht hebben op de koopkrachtversterking.


Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie (BABN), is vastberaden om de koopkrachtversterking van SRD 2.500 voor de arbeiders van FAI NV te bewerkstelligen. In een brandbrief aan de directeur van FAI schrijft hij om onmiddellijk, nog voor het einde van deze maand, de koopkrachtversterking uit te betalen.

Als de uitbetaling uitblijft, zal de bond na 31 juli niet langer in staat zijn de arbeidsrust te garanderen, zegt Dwarka in de brief.

De regering heeft in overleg met de vakbeweging besloten om vanaf 1 mei 2023 ambtenaren en aan hun gelijkgestelden een koopkrachtversterking toe te kennen van SRD 2.500 per maand.

De bond heeft overleg hierover gevoerd met de directie van FAI. De directie heeft aangegeven dat ze de lonen over de maand juli niet kan garanderen omdat zij niet beschikt over de subsdiegelden voor het resterend jaar.

De bondsvoorzitter wijst erop dat door gezamenlijke inspanningen de minister van LVV zijn collega van Financien zover heeft gekregen om voldoende middelen ten laste van de begroting van LVV beschikbaar te stellen om de uitbetaling van de koopkrachtversterking en de lonen van FAI te kunnen waarborgen.

Voor Dwarka is er over deze kwestie geen betoog nodig noch is het een punt van discussie. "De arbeiders van FAI NV hebben recht op en maken aanspraak op de koopkrachtversterking."

"Wij dringen bij u erop aan om alles in het werk te stellen, om voor eind van deze maand -weliswaar 3 maanden later- om uiteindelijk over te gaan tot uitbetaling van de koopkrachtversterking."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May