Limiet overuren politie aangehouden
01 Jul, 00:00
foto
Brief van de directeur van Justitie aan de waarnemend korpschef over aanhouden van de beperking op overuren.


De beperking van het aantal overuren dat politiefunctionarissen mogen maken, is aangehouden. Dit heeft de directeur van Justitie, Sharma Lakhisaran, in een brief aan korpschef Ruben Kensen meegedeeld.  De maatregel zou vandaag ingaan. Er is heftig geprotesteerd over dit voornemen. Na overleg met minister Kenneth Amoksi is besloten deze kwestie voorlopig niet uit te voeren. De beperking van het aantal overuren moet eerst goed worden gecommuniceerd.

Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, zegt aan Starnieuws dat er overleg is geweest over het doorvoeren van de beperkingen. Het korps zou ernstig in problemen komen met dit besluit aangezien er onvoldoende manschappen en officieren zijn om de operationele dienst te draaien. "We hebben uitgelegd dat deze situatie niet werkbaar is", zegt Atompai.

De bond heeft aangegeven dat er een betere waardering moet komen voor de politie. "We willen goed beleid en voldoende medewerkers. Wij willen ook niet zoveel overuren maken, maar dan moeten de voorzieningen voor de politie ook worden aangepast. Overuren maken is niet happy, niet gezellig. Daarom leven politieambtenaren over het algemeen niet lang. Na onze pensionering gaan we snel dood, vanwege de marteling van ons lichaam gedurende de actieve diensten", stelt de vakbondsleider.

Atompai merkt op dat met overuren de basis voor het pensioen erg nadelig werkt voor politiefunctionarissen. Indien de beloning naar werken is en het korps verder wordt versterkt, hoeven er ook niet zoveel overuren gemaakt te worden. "Wij dringen aan op een betere waardering".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May