Beroering in KPS over beperking overuren per 1 juli
27 Jun, 12:04
foto
Deze dagorder van de waarnemend korpschef, Ruben Kensen, heeft voor beroering gezorgd binnen het Korps Politie Suriname. De beperking van overuren komt hard aan bij de politie.


Binnen het Korps Politie Suriname (KPS) is er beroering ontstaan, nadat vandaag een dagorder is uitgegaan van waarnemend korpschef Ruben Kensen. Hierin is melding van gemaakt dat er een beperkt aantal overuren gemaakt mogen worden per 1 juli. Het budget voor overuren van het ministerie van Justitie en Politie voor dit jaar is haast uitgeput. De voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Poetini Atompai, zegt aan Starnieuws dat deze maatregel in de praktijk niet zal werken. Er is ook geen overleg gepleegd over dit besluit met de bond.

Kensen deelt in de dagorder mee dat manschappen op maandbasis maximaal 150 overwerkuren mogen hebben. Onderofficieren zijn beperkt tot 120 overuren en officieren tot 75. Gemiddeld worden er 200 overuren per maand gemaakt. Dit komt door gebrek aan voldoende personeel, zegt Atompai. Hij vindt dat er niet ingekort kan worden op veiligheid. Bovendien zullen de politieagenten nu minder verdienen, wat een daling van de koopkracht inhoudt.

"Met slechts 75 overuren voor officieren, zal het werk niet gedaan kunnen worden. Er zijn niet genoeg officieren", legt Atompai uit. Ook voor politieagenten en onderofficieren betekent het dat het tekort aan personeel voelbaar zal zijn. "Als wij geen overuren mogen maken, dan moeten er mensen zijn om het werk te doen. En die mensen zijn er niet. Gewoon van de een op de andere dag wordt er zo een besluit genomen. Dit kan niet. De politiefunctionarissen roeren zich", merkt Atompai op.

In de dagorder wordt uitgelegd dat naast het KPS ook de andere korpsen een beperking hebben voor het maken van overuren. Er is een schrijven van de minister van Financiën & Planning gegaan naar Justitie & Politie en overige ministeries. Voor overschrijding van de maximale overuren kan alleen na goedkeuring van de minister. De aanvragen moeten vooraf schriftelijk gemotiveerd worden aangevraagd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May