Dc Lewis zal geen giften aannemen van de vp
30 Jun, 04:13
foto
Districtscommissaris van ressort Kabalebo, Josta Lewis.


"Via de media heb ik vernomen dat ik de vicepresident (vp) ook een voertuig heb gevraagd, maar dit klopt niet. Een personeelslid dat meeliep met mij ging er vanuit dat de vp voor land en volk is en op basis daarvan heeft ze het transportprobleem van het districtscommissariaat aangekaart bij de vicepresident". Dit zegt districtscommissaris (dc) Josta Lewis van Kabalebo.

Het is de taak van de overheid om ervoor te zorgen dat alle dc's die de autoriteiten zijn in hun bestuursressort of district en alle commissariaten over dienstvoertuigen beschikken, stelt Lewis. Bij de beëdiging als dc heeft Lewis beloofd geen giften te zullen aannemen van derden. "Door mijn christelijke opvoeding durf ik niet eens een potlood te nemen van iemand. Dat de vp vrijgevig is en overal helpt stel ik zeer op prijs, maar giften aannemen wil zeggen vroeg of laat zullen er eisen gesteld worden."

De dc stelt dat zij haar gebied en de gemeenschap moet beschermen. Ze vraagt de gemeenschap om alert te zijn. "Un da ai’. Tek wagi en alla san, san yu kan feni en tak dank je wel. No tek ‘wagi’ fu las yu ‘Gron leti’! No tek ‘wagi’ fu las yu ‘krin liba watra’. No tek wagi ‘fu las alla liba fisi’. No tek ‘wagi’ fu las yu ‘krin kriki’. No tek ‘wagi’ fu vernietig a milieu nanga ‘olo olo’ in a bodem en jagi alla ‘meti’ gwe. No ‘tek wagi’ fu vernietig den ‘alesi gron’ in Nickerie. San wi go nyan te wi vernietig ala sani ?!"

"We moeten ons gebied beschermen voor de landbouw om verzekerd te zijn van gezond voedsel. We moeten ons gebied beschermen en behouden voor toerisme dat milieuvriendelijk is. We moeten de Corantijnrivier en de kreken beschermen, zodat wij gezonde vissen kunnen eten", benadrukt de dc.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May