Brunswijk: Auto's verloten en mensen helpen is mijn hobby
29 Jun, 06:41
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat hij een multimiljonair is en graag mensen helpt. Daarom geeft hij auto's en geld aan mensen die het nodig hebben.


Auto’s verloten en mensen helpen zijn een “kiek en een hobby” voor vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  Alle kapiteins van Marowijne hebben van hem een auto gekregen, deelt hij mee. In het afgelopen weekend hebben drie dorpshoofden in West-Suriname ook elk een auto gekregen via een loterij. “Ik heb geen vergunning nodig om iemand iets te geven,” zegt Brunswijk.  Hij legt uit dat hij graag helpt, ongeacht de nood, overal in het land. Er komen dagelijks tientallen mensen naar het kabinet voor hulp.

“Ala mun mi e prati wagi,” antwoordt Brunswijk op vragen van journalisten, woensdag op zijn kabinet. “Heb je niet gezien, laatst in Marowijne? “Elke maand, of om de twee maanden, verdeel ik auto’s. En wat als ik dat wil doen, het is mijn privé, het is mijn hobby.” Vorige week heeft Brunswijk een loterij gehouden in ressort Kabalebo. De hoofdprijzen, 2 SUV’s en een pick-up, zijn gewonnen door de kapiteins van Washabo, Apoera en Section. Brunswijk gaat ervoor zorgen dat de districtscommissaris ook van een auto wordt voorzien. Ze heeft geen dienstwagen.

Brunswijk deelt mee dat hij bij de loterij van vorig week 250 personen SRD 1.000 heeft gegeven. Er waren ook geldprijzen van SRD 5.000 en SRD 10.000. “Kabalebo is niet belangrijk voor mij,” antwoordt Brunswijk op vragen. “Heel Suriname is belangrijk voor mij. Kabalebo heeft maar 3 auto’s gehad. Marowijne heeft 24 gehad. Al die kapiteins van Marowijne hebben allemaal een auto van mij gehad.”

“Het is mijn hobby om mensen te helpen,” geeft de vp aan. “Iedereen die hulp nodig heeft ga ik helpen. Je weet toch dat ik miljonair ben. Door de koers heb ik zoveel miljoen erbij. Ik heb niet alles nodig. Dus geef ik aan arme mensen. Het heeft niets met verkiezingen te maken. Vóór de verkiezingen hielp ik al. Die mensen die hier komen… is dat politiek. Ga in de zaal kijken hoeveel geld ik heb gegeven. Als mensen het niet goed vinden maar God wel, dan ben ik blij dat ik de arme mensen heb kunnen helpen.”

Er komen vaak mensen die voor medische hulp naar het buitenland moeten, deelt hij mee. Ze hebben overal hulp gezocht zonder resultaat. “Dan komen ze bij mij aankloppen en if Gado gi’ mi a krakti dat mi habi a moni, dan mi eh yepi den ooktu. Ik heb video's van al de mensen die ik in de drie jaar heb gegeven verzameld. Na 16 juli ga ik elke dag wijzen hoeveel mensen ik heb geholpen in mijn leven.”

De vp vervolgt: “Dus dan maakt het me niet uit dat de kapiteins behoefte hebben aan een auto… ze gaan toch niet lopen naar de stad. Dus als ik het in Marowijne kan doen, dan kan ik het ook hier doen. Na mi kiek, is mijn hobby, tak yere… me hori wan zogenaamde loterij en iemand wint. A man prisiri, a fen wan wagi, mi sref’ e prisiri. Voor de granman van Kwamalasemutu heb ik ook alle ATVs en andere dingen gekocht. Dat was ook goed toch?”

Brunswijk: “Dus wanneer mensen zeggen van ‘dit en dat’ en ik heb geen vergunning… Ik heb geen vergunning nodig. Ik heb geen enkele vergunning nodig om iemand iets te geven. Wanneer je vergunning nodig heb is als je loten zou verkopen. Dan ga je het natuurlijk bekend maken, toestemming krijgen van Justitie, Gaming Board. Ik ken die wet. Het gaat niet om geld van de overheid. Dit is geld wat ik had, voordat ik vp ben geworden.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May