Politiebericht over aanrijding met dodelijke afloop
28 Jun, 12:56
foto


Duorijder J.S. (15) heeft na een aanrijding aan de Indira Gandhiweg dinsdag ter plekke het leven gelaten. Bromfietser M.J. (18) maakte een manoeuvre naar rechts en kwam daardoor op de rijhelft van de lijnbus. Hierdoor ontstond de aanrijding met dodelijke afloop.

De politie van bureau Lelydorp als medewerkers van de Verkeersunit van Regio Midden gingen ter plekke voor onderzoek. De wetsdienaren constateerden dat de lijnbus over de Indira Gandhiweg reed komende vanuit de richting van Latour en
gaande naar de richting van Lelydorp, terwijl de bromfietser in tegenovergestelde richting reed. De bromfietser maakte een manoeuvre naar rechts en kwam daardoor op de rijhelft van de lijnbus, meldt de politie Public Relations. 

De 33-jarige busbestuurder F.R. heeft de bromfietser en zijn duorijder aangereden en kwamen zij op het wegdek terecht. J.S. moet daarbij met zijn hoofd tegen de achterband van de lijnbus zijn gekomen met het voor hem noodlottige gevolg. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer J.S. vast. De bromfietsbestuurder M.J. tevens de veroorzaker van deze aanrijding, heeft zware lichamelijke letsel opgelopen en is voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De autobusbestuurder is wel in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en was niet onder invloed van alcohol of een ander bedwelmend middel. Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen ter herkeuring. Verder heeft het onderzoek uitgewezen dat de bromfiets onder de categorie motorfiets valt, waarvoor een A-rijbewijs vereist is. De motorfietsbestuurder M.J. blijkt dus niet in het bezit te zijn van een motorfietsrijbewijs.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van J.S. door de politie afgestaan aan de nabestaanden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May