Mijninstorting doodt minstens 12 in zuid Venezuela
04 Jun, 17:08
foto
Familieleden rouwen bij de doodskisten van familieleden die zaterdag zijn omgekomen bij een instorting van een goudmijn in El Callao, Venezuela. (Foto: AP)


Door een overstroming is een goudmijn in het zuiden van Venezuela ingestort. Daarbij zijn minstens 12 mijnwerkers om het leven kwamen, zeiden lokale autoriteiten vandaag. Ze voegden eraan toe dat de lichamen van de slachtoffers werden teruggegeven aan hun families.

De Talavera-mijn, gelegen in El Callao, in de Venezolaanse deelstaat Bolivar, liep woensdag onder water door hevige regenval, maar reddingswerkers konden de herstelwerkzaamheden niet voor zaterdag afronden.

Nog eens 112 mensen overleefden de instorting van de mijn, zei Edgar Colina, de secretaris voor burgerveiligheid in Bolivar, eraan toevoegend dat de autoriteiten zondag naar de locatie zullen terugkeren om te controleren of er andere overlevenden of slachtoffers zijn.

Tunnels bij de Talavera-mijn worden rudimentair geopend door informele mijnwerkers die op zoek zijn naar goud. De mijn ligt in de zogenaamde Orinoco Mining Arc.

Belangenbehartigers en andere organisaties hebben gewaarschuwd voor de regio, waarbij de VN vorig jaar meldde dat mensenrechtenschendingen plaatsvinden in de mijnbouwregio's van Venezuela.
Advertenties

Tuesday 26 September
Monday 25 September
Sunday 24 September