Parmessar: Alleen maar gebakken lucht
25 May, 04:34
foto
Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP


Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, vindt dat de afgelopen drie jaren veel beloofd is en bitter weinig gerealiseerd. Elke keer wordt gezegd dat er betere tijden komen en dat er licht is aan het einde van de tunnel. "Ik weet niet welke tunnel en welk licht. Het is triest om te zien dat consumptiegoederen wel tien maal duurder zijn geworden sinds mei 2020", zegt de topper uit de oppositie in gesprek met Starnieuws.

Er is volgens Parmessar een vuile politieke campagne gevoerd voorafgaand aan de verkiezingen. De toenmalige oppositie had in 90 dagen beterschap beloofd. Daarna werd het 200 dagen. De koers zou lager zijn dan SRD 7 voor de US-dollar. Nu is de koers rond de SRD 38 voor de US-dollar, terwijl de inflatie boven de 60% is. Ook na de verkiezingen is er zoveel beloofd, maar niks is waargemaakt. "Het is alleen maar gebakken lucht".

Parmessar merkt op dat er totaal geen transparantie is. Zo zouden mensen die AOV krijgen maandelijks SRD 1.000 krijgen. Slechts in december is eenmalig dat bedrag betaald en daarna niks meer. Er zijn veel lastenverzwarende maatregelen gekomen. Het leven van burgers is ondraaglijk geworden. Daarnaast wordt de oppositie met kunstgrepen monddood gemaakt om haar visie te geven. Corruptie en friends & family regelen, vieren hoogtij.

Het ene na het andere debacle volgt zich op, meent de politicus. De btw is volgens hem een ramp geworden. Diverse deals trachtte de regering te sluiten, onder andere met een Italiaanse ondernemer, SPGS waterstof, Surfin. Er worden dure dienstreizen gemaakt zonder dat er verantwoording wordt afgelegd en de onderliggende documenten worden niet aangeboden aan De Nationale Assemblee.

"Het is ook onvoorstelbaar hoe goed functionerende instituten verwaarloosd en verzwakt zijn. Op alle fronten glijdt de samenleving uit. De normen en waarden zijn zoek. Iedere dag glijden wij meer af", stelt Parmessar. Hij merkt op dat de regering projecten uitvoert die bedacht en ontworpen waren in de vorige periode. Ook de financiering was rond. De politicus noemt onder andere de poliklinieken, het landbouwproject in Saramacca waar onlangs president Chan Santokhi samen met de Chinese ambassadeur de eerste steen heeft gelegd. Parmessar vraagt zich af waar de projecten van deze regering zijn. "Ik stop maar met opnoemen van zaken, want het is gewoon triest".
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May