Manchester City geeft Real Madrid pandoering, 4-0
17 May, 18:01
Bernardo Silva heeft nu 12 doelpunten gescoord voor Man City in deze competitie - tien daarvan vielen in de knock-outfase, waaronder elk van de laatste acht. (Getty Images)

Manchester City staat in de finale van de Champions League nadat Bernardo Silva tweemaal scoorde in een enorm indrukwekkende overwinning op Real Madrid in het Etihad Stadium. De Citizens hebben de jongens van Carlo Ancelotti zeker in de eerste helft alleen maar laten lopen. Real Madrid had de benen niet om Haaland en co bij te houden.

Beide goals van Silva kwamen in een verbluffende eerste helft van de gastheren, voordat Eder Militao's eigen doelpunt en een doelpunt van invaller Julian Alvarez laat op de avond een dominante 4-0 overwinning en een 5-1 overwinning op totaal opleverden.

City, dat op het punt staat de Premier League te winnen en in de FA Cup-finale staat, speelt op 10 juni tegen Inter Milan in de finale in Istanbul, waar ze voor het eerst de Champions League willen winnen.

De ploeg van Pep Guardiola overklaste vanaf het begin de 14-voudige winnaars en slechts twee verbluffende Thibaut Courtois-reddingen weerhielden Erling Haaland ervan de gastheren een vroege voorsprong te geven.

Maar City kon niet lang buiten de deur worden gehouden en Silva kreeg zijn eerste van de avond met een zweepslag bij de paal waardoor Courtois geen kans kreeg.

De Portugese middenvelder voegde net voor rust een tweede toe en kopte een lus over David Alaba en in de achterkant van het net.

Dat doelpunt kwam nadat Toni Kroos de lat raakte met een afstandsschot, maar in werkelijkheid kwam Real zelden in gevaar aangezien City in de eerste 45 minuten een van hun beste optredens in Europa liet zien.

Courtois ontkende Haaland opnieuw in de slotfase toen hij het schot van de spits op de lat duwde, maar City voegde een derde toe toen de kopbal van Manuel Akanji uit de vrije trap van Kevin de Bruyne door Eder Militao in zijn eigen net werd omgeleid, voordat Julian Alvarez de nederlaag voltooide met een nette afwerking.