BvL en ALS roepen op om dinsdag thuis te blijven
01 May 2023, 21:28
foto
Reshma Mangre (rechts) tijdens de bijeenkomst met de clusterminister en de vakbeweging eerder op de middag. Zij noemt het gesprek positief.


Onderwijsgevenden aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), zullen dinsdag thuisblijven. Hiermee wordt de regering een sein gegeven om met een koopkrachtversterking voor onderwijsgevenden over de brug te komen.

“Ik heb opgeroepen dat alle leden van de BvL/ALS massaal thuisblijven. Dat is ons actieparool. We roepen niet op om op straat te gaan. Voor degenen die over straat gaan, zijn wij niet verantwoordelijk”, zegt Mangre in gesprek met Starnieuws.
“We zijn solidair met de vakcentrale C-47,” geeft Mangre aan.

“We hebben vandaag wel onderhandeld met een cluster van ministers. Het was een constructief gesprek. Donderdag is er een vervolggesprek. We gaan ervoor zorgen dat de wens van de leerkrachten voor koopkrachtversterking van de regering wordt afgedwongen. De koopkracht is een must voor de leraren.”

“De oproep is alleen voor de leden,” benadrukt Mangre. “Het actieparool is thuisblijven en niet over straat gaan. Anders gaat er een verwarring ontstaan met al die actiegroepen die oproepen om op straat te zijn. Straks heb je weer plunderingen. Daarvoor kunnen we niet aansprakelijk zijn. Daarom thuis blijven.”  Donderdag moet het resultaat van de gesprekken met de overheid gehaald zijn. “Het ziet er goed uit,” geeft Mangre aan.

Ook de FOLS heeft haar leden opgeroepen om massaal thuis te blijven. De BvL/ALS en de FOLS nemen deel aan de gesprekken met de regering voor koopkrachtversterking.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May