34-jarige Surinamer in Nigeria aangehouden voor drugs
10 Apr 2023, 05:18
foto
Dadda Lorenzo Harvy Albert werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Port Harcourt in Nigeria. (Foto: NDLEA)


Dadda Lorenzo Harvy Albert (34) is gearresteerd door agenten van de National Drug Law Enforcement Agency (NDLEA) op de internationale luchthaven van Port Harcourt, in de Nigeriaanse deelstaat Rivers. Hij had 117 pakketten cocaïne verborgen in extra grote latexcondooms die in de fabriek zijn verpakt in flessen van 100 ml lichaamsspray.

In een verklaring, zei de NDLEA-woordvoerder, Femi Babafemi, dat de verdachte beweerde dat hij naar Nigeria was gekomen op zoek naar zijn lang verloren gewaande Nigeriaanse vader die hij Omini noemde.

Hij gaf een overzicht van de arrestaties en inbeslagnames en zei dat NDLEA-agenten in de Tincan-zeehaven in Lagos 110 pakketten Colorado onderschepten, een cannabissoort met een gewicht van 55 kg, verborgen in een container gemarkeerd met MSCU 4972769 vanuit Toronto via Montreal, Canada.

De illegale zending werd volgens hem ontdekt in de container met daarin vijf gebruikte voertuigen, tijdens een gezamenlijk onderzoek van de lading door NDLEA en andere belanghebbenden in de haven.

De inbeslagname was onderdeel van een totaal van 1.559,3 kilogram (1,5 ton) van de psychoactieve stof die de afgelopen week in vijf deelstaten in beslag is genomen tijdens interdictieoperaties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May