Amoksi benadrukt veiligheidsaspect tijdens Paasdagen
09 Apr 2023, 19:47
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie roept de samenleving tijdens de feestdagen op tot verantwoordelijkheid en voorzichtigheid. "We kijken allemaal uit naar deze feestelijke periode, maar het veiligheidsaspect heeft ook de aandacht van ons allen nodig", zegt de minister in een verklaring.

Het is Pasen en daarom staat Amoksi stil bij de betekenis van deze belangrijke dagen. "Pasen is een tijd van bezinning, van samenzijn en gaat in de kern over hoop. Het is ook een moment waarop we onze dierbaren extra waarderen en we onze dankbaarheid uiten voor wat we hebben."

"Het is ons bekend dat tijdens de feestdagen het aantal inbraken toeneemt. Inbrekers maken graag gebruik van de afwezigheid van bewoners tijdens vakanties en feestdagen. Daarom wil ik u vragen om extra waakzaam te zijn en preventieve maatregelen te nemen om inbraak te voorkomen. Zorg ervoor dat ramen en deuren goed afgesloten zijn, laat geen waardevolle spullen zichtbaar achter en vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden wanneer u niet thuis bent."

"Ten tweede verdient ook de verkeersveiligheid onze aandacht. Tijdens de feestdagen zijn er meer mensen onderweg en zijn er meer verkeersbewegingen dan normaal. Het is daarom extra belangrijk om alert te zijn in het verkeer. Houd u aan de verkeersregels, neem geen risico's en wees geduldig in het verkeer. Door extra voorzichtig te zijn, voorkomen we onnodige ongelukken en kunnen we allemaal veilig van de feestdagen genieten. Laten we met elkaar zorgen voor meer veiligheid in ons verkeer.

Tot slot. Laten we ons richten op de waarden die dit feest vertegenwoordigt, zoals liefde, saamhorigheid en solidariteit. Laten we ons als Surinamers gezamenlijk inzetten om onze samenleving verder te ontwikkelen en te verbeteren. Ik wens u allen een fijne en gezegende Pasen toe en vraag u om verantwoordelijk en veilig te blijven tijdens de paasperiode."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May