Bond Huize Ashiana: Er is nog niet veel bereikt
03 Apr 2023, 02:54
foto
Vrijwilligers met enkele werkers van Ashiana bezig met het schoonmaken van het gebouw. Er is zondag hard gewerkt om wat orde op zaken te stellen. (Beeld: Gloria Bottse)


De bond bij Huize Ashiana komt vandaag in algemene ledenvergadering bijeen om met de leden het resultaat van het gesprek met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, te bespreken. Secretaris van de bond, Eugene Daniël, zegt aan Starnieuws dat er over bepaalde toelagen nog steeds geen duidelijkheid is. Minister Uraiqit Ramsaran heeft vrijdag de bond gevraagd om het beraad dat sinds dinsdag gaande is, op te heffen. De situatie in Huize Ashiana laat veel te wensen over. Vrijwilligers onder leiding van Gloria Bottse van Tra Fas De hebben zondag ruim 12 uren gewerkt om bewoners te baden, het gebouw schoon te maken en ook eten gegeven aan senioren burgers.

Daniël merkt op dat over diverse toelagen nog geen duidelijkheid is. Hetzelfde geldt voor de Esther Stichting. Tot nu toe is er slechts duidelijkheid over vervoers- en kledingtoelage. Dit, terwijl de bonden met het Onderhandelingsorgaan van de Overheid vorig jaar overeenstemming hebben bereikt. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft in januari de ministers geschreven dat de resoluties in orde moeten worden gemaakt voor de uitbetaling. "Er is tot nu toe niks gebeurd", stelt de vakbondsman. 

De toelagen voor de nachtdienst, de middagdienst, voor verantwoordelijken zijn nog helemaal niet rond. Er zijn geen resoluties opgemaakt door Sozavo hierover. Daniël zegt dat al jaren aan de bel wordt getrokken bij het ministerie over de situatie bij Huize Ashiana. Er is een gebrek aan alles van pampers tot sanitaire artikelen. Er zijn geen schoonmaakmiddelen en zeep voor de wasserij. Er zijn te weinig verpleegkundigen en ander personeel om het werk te doen. 

Het ergste is volgens Daniël dat de hele top van Pertjaja Luhur en ABOP weten wat er aan de hand is, maar er wordt maar niet opgetreden. Er komt maar geen oplossing, terwijl het gaat om mensen die hun krachten hebben gegeven voor land en volk. De zaken worden vandaag voorgelegd aan de algemene ledenvergadering die een besluit zal nemen over hoe verder te gaan met deze situatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May