Natio bijt ondanks goede opening in het stof
23 Mar 2023, 23:07
Mexico heeft 2-0 gewonnen van Suriname. Natio hield zich kranig maar heeft niet kunnen scoren. (Beeld: ATV)

Voor een goed opgekomen publiek bijt Natio flink van zich af tegen Mexico. De nationale ploeg van Suriname neemt geenszins de rol van underdog op zich en maakt het de tegenstander knap lastig. De Mexicanen slagen er vooral in de eerste helft niet in om vat te krijgen op het spel en al helemaal niet om het spel naar zich toe te trekken. De Surinaamse ploeg weet zich geschraagd door enthousiaste supporters die tegen de Surinaamse cultuur in, vanaf het eerste fluitsignaal de ploeg op sleeptouw nemen. Toch is het Mexico gelukt om met 2-0 te winnen.

De arbiter uit Costa Rica was nadrukkelijk aanwezig en domineerde de wedstrijd met zijn gefluit om onbenulligheden. Desondanks lieten de Surinaamse ambassadeurs zich van hun beste zijde zien en namen halverwege deze speelperiode het spel over. Er werden enkele goede scoringskansen gecreëerd, maar de Mexicaanse doelman hield zijn doel schoon.  Joey Roggeveen maakt met zijn flitsende stijl vooralsnog een goede indruk. Bij een brilstand gingen partijen de interval in.

Na de rust was het spelbeeld ongewijzigd. Natio verzuimde ook nu weer de leiding te nemen en zag Mexico in de 64e minuut via een vrijetrap op voorsprong komen: 0-1. Luttele minuten daarna veroorzaakte Shaquille Pinas een strafschop, maar gelukkig voor Suriname, bleef deze scoringskans onbenut. In de 74e minuut liet Mexico de kans om de voorsprong te verdubbelen, liggen.

In de 82e minuut bracht Damil Dankerlui de tegenstander onder druk van de Mexicaanse aanvalslinie, ongelukkigerwijs op 2-0. Hierna kwam Mexico niet meer in gevaar. Ondanks de nederlaag mag bondscoach Winter niet ontevreden zijn over het geleverde spel. De mogelijkheden waren er, maar die zijn niet benut.