In navolging van KOB ook COB in actie; spoedberaad FOLS
05 Mar 2023, 13:31
foto


In navolging van de Katholieke Onderwijs Bond (KOB) heeft ook de Christelijke Onderwijsbond Broederschap (COB) zijn leden opgeroepen om maandag thuis te blijven. Starnieuws verneemt dat de leiding van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten (FOLS) vanmiddag in spoedvergadering bijeenkomt om de situatie te bespreken.

Het bestuur van de KOB heeft op 3 en 4 maart de leden geconsulteerd voordat het besluit is genomen om in actie te gaan. De FOLS heeft verbaasd gereageerd op het besluit van de KOB. President van FOLS-presidium heeft aangegeven dat de actie niet is besproken binnen de federatie. Er is ook geen arbeidsconflict.

Voorzitter Henriëtte Blokland heeft in een schrijven de COB'ers opgeroepen om maandag thuis te blijven, aangezien dezelfde grieven worden ervaren door alle andere leerkrachten in het land.

De FOLS, waar COB ook lid van is, heeft een schrijven gericht aan het Onderhandelingsorgaan (OO). Op uiterlijk woensdag 8 maart om 00.00 uur verwacht de FOLS, een reactie van het  OO  op dit schrijven. Wat er verder  in FOLS verband gedaan zal worden, hangt van die reactie af, schrijft Blokland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May