Brunswijk: Zaken Bordo komen in orde; Amafo welkom
12 Feb 2023, 16:49
foto
Ex-ABOP topper tevens voorzitter van VVD, Alice Amafo, heeft een bloemstuk gestuurd voor de jarige partij. Zij heeft aangekondigd terug te zullen keren. (Foto: René Gompers)


ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft tijdens de Meet the People campagne op Ramgoelamweg, meegedeeld dat Joël 'Bordo' Martinus zijn zaken in orde komen. De partij die haar 33e verjaardag herdenkt, heeft ook bericht ontvangen van Alice Amafo, voorzitter van de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD). Ze heeft in haar felicitatieboodschap aangekondigd dat ze "terug naar huis" komt. Amafo heeft in 2018 de ABOP verlaten en is haar eigen politieke weg opgegaan.

Bordo is vanaf november van het vorig jaar niet meer in het openbaar gezien. Er zijn aanwijzingen dat hij in het buitenland zit. Hij en Clifton Jongaman worden nationaal en internationaal opgespoord. Ze zijn verdachten in een moord- en drugszaak en staan beiden op de Red Notice Interpollijst. De zaak gaat woensdag voor de rechter. Vijf verdachten zijn gedagvaard in de zaak waarbij een drugsvliegtuig is opgegraven.

Bordo is op dezelfde dag als de ABOP-campagne 41 geworden. Brunswijk gaf aan dat Bordo "wegens omstandigheden" niet aanwezig is. Brunswijk: "Maar a taki (Bordo) dat heel binnenkort ay kon. A tori e seti. Now ay spaar moro moni. Dus eng moni o kon moro langa."

De VVD onder leiding van Alice  Amafo heeft met een bloemstuk de felicitaties overgebracht. De boodschap is twee keren voorgelezen: "Hartelijk gefeliciteerd namens de partij VVD die straks thuiskomt!" Brunswijk is blij: "VVD, jullie zijn welkom hoor. Mevrouw Amafo, kom terug. Welkom!"

Brunswijk roept alle leden die de partij verlaten hebben terug te komen. In het bijzonder Diana Poki. Ook Edward Belfort is opgeroepen terug te keren. Belfort spreekt zich publiekelijk uit tegen het regeringsbeleid, de partij en partijgenoten en houdt zich afzijdig van de fractie in het parlement. Belfort doet ook mee aan de protesten tegen het regeerbeleid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May