Rush op GOw2 pompen; SOL vermindert levering
04 Feb, 00:00
foto
Een rush op GOw2 pompstations nadat SOL, Roy Boedhoe en Shell gistermiddag dicht zijn gegaan. Mensen zijn bevreesd over op handen zijnde verhoging van brandstof.


Pompstations van SOL, Roy Boedhoe en Shell zijn sinds gistermiddag gesloten. Hierdoor is er een rush ontstaan bij de pompen van GOw2. Er stonden lange rijen auto's voor diverse tankstations.

De overheid heeft een schuld bij oliemaatschappij SOL. Bovendien wordt er koersverlies geleden omdat de wisselkoers nog steeds niet is gestabiliseerd. SOL wil dat de overheid opdraait voor de koersverliezen. Starnieuws verneemt dat op grond hiervan de levering van brandstof is verminderd omdat contant betaald moet worden aan de leveranciers in het buitenland. De pompstations lopen leeg door de verminderde levering.

De regering heeft ook aangekondigd dat subsidie op brandstof zal worden afgebouwd. Verwacht wordt dat de brandstofprijs weer de lucht in zal gaan. Op basis hiervan zijn mensen gaan tanken toen bleek dat pompstations gesloten zijn.

Een van de eisen is het afbouwen van subsidie op brandstof. De dieselprijs aan de pomp wordt nog voor ongeveer SRD 8 per liter gesubsidieerd. Deze zal in etappes worden afgebouwd. De transportsector wordt wel gesubsidieerd. In de regeringsvergadering is deze kwestie woensdag aan de orde geweest, maar de nieuwe brandstofprijs is nog niet bekendgemaakt.
Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March