Autobestuurder dodelijke aanrijding in verzekering gesteld
30 Jan 2023, 15:52
foto


Autobestuurder Ruiz G. (19) is in verzekering gesteld voor de aanrijding waarbij Raymond Ford (35) is omgekomen zondag. Bij deze aanrijding zijn twee voertuigen betrokken. Assembleelid Melvin Bouva (NDP) heeft vandaag de aandacht gevraagd voor deze dodelijke aanrijding. Hij wil dat de zaak grondig wordt uitgezocht. Hij noemde Ford een voorbeeld voor jongeren.

Aan de hand van de aangetroffen situatie en volgens camerabeelden is gebleken dat zowel de fietser die voorreed als de twee personenauto’s over de Henck Arronstraat reden. Zij kwamen vanuit de richting van de Leewensteinstraat gaande in die van de Schimmelpenninckstraat. De automobilist Emeka O. (39) haalde de fietser op gegeven moment in. De autobestuurder kwam op de rechterrijstrook  terecht en werd daarbij door de andere autobestuurder Ruiz G., die met vermoedelijk een hoge snelheid op de rechterrijstrook reed, van achteren aangereden.

Ruiz G. week vervolgens uit naar links en schepte daarbij de fietser die vervolgens tegen de schutting van de begraafplaats moet zijn gekomen en vervolgens wederom door de auto van Ruiz G. op het trottoir moet zijn aangereden. De voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en zijn door de politie in beslag genomen, meldt de afdeling Public Relations. Het ontzielde lichaam van Ford is ter obductie door de politie in beslag genomen.

Het rijbewijs van de automobilist Ruiz G. is hangende het onderzoek ingevorderd. De andere autobestuurder Emeka  O. is in het bezit van een Nigeriaans rijbewijs, maar heeft geen Surinaamse rijtoestemming. Uit voorzorgsmaatregelen zijn de bestuurders die geen teken van dronkenschap vertoonden aan een bloedtest onderworpen, waarna zij ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn voorgeleid is Emeka O. na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden, terwijl Ruiz G. hangende het onderzoek door de politie in verzekering is gesteld.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March