'Mackoe' in verzekering gesteld voor belediging president
20 Jan 2023, 20:22
foto


Gordon Steven Mac Donald, alias Mackoe (58), is voorgeleid en in verzekering gesteld voor smaad en laster van de president. Hij heeft in een voice massage die viraal gaat onder andere president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, diverse ministers, Assembleeleden, vakbondsleiders en activisten vies en vuil uitgescholden. Hij brandt kaarsen opdat 'a dagu fu Lelydorp die president is' doodgaat. De VHP is een oranje vloek voor het land. De leiding kan opdonderen naar India en nooit meer terugkomen.

Hij heeft de president, vicepresident en diverse toppers beschuldigd cocaïnedealers te zijn. Zo hebben ze zichzelf verrijkt. Sinds 2020 regeert de oranje vloek het land en Brunswijk doet gewoon mee. "Go to hell". Brunswijk heeft volgens Mackoe het volk in de steek gelaten omdat hij 'oranje papa' drinkt.

In allerlei bewoordingen worden de regeerders en Assembleeleden, onder wie VHP-fractieleider Asis Gajadien en Mahinder Jogi, uitgescholden. De ministers Riad Nurmohamed, Amar Ramadhin en Krishna Mathoera moeten het ontgelden. Ook de vakbondsleiders Robby Berenstein, Guno Castelen, Robby Naarendorp en Armand Zunder krijgen een flinke veeg uit de pan. Hetzelfde geldt voor Maisha Neus, Curtis Hofwijks en Xaviera Jessurun.

Politiewoordvoerder Milton Bisschop deelt mee dat Makoe is overgedragen aan de Recherche Regio Midden. Hij is intussen in verzekering gesteld. Hem is ten laste gelegd: opruiing, belediging president, aanzetten tot haat, discriminatie of geweld, laster, bedreiging en belediging van het openbaar gezag.
Advertenties

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February