In opdracht OM: landingsbaan en vliegtuig onklaar gemaakt
13 Jan, 22:56
foto
Het Justitieel Interventie Team heeft een illegale landingsbaan en een onbeheerd vliegtuig onklaar gemaakt in Sipaliwini. (Foto: OM)


Nabij de Falawatrarivier in Sipaliwini zijn een illegale landingsbaan en een onbeheerd vliegtuig donderdag onklaar gemaakt door het Justitieel Interventie Team (JIT) met ondersteuning van het Nationaal Leger. Dat gebeurde in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM).

Bij nader onderzoek in het gebied stuitte het JIT vrijdag op 17 gallons kerosine. Het OM heeft deze vliegtuigbrandstof direct laten vernietigen. De gecoördineerde actie van het JIT en het Nationaal Leger volgde op een tip over de aanleg van een airstrip.

De piloot en de crew van het illegale vliegtuig zijn nog niet in beeld gebracht. Het vliegtuig kon niet overgevlogen worden naar Paramaribo omdat het schade had opgelopen tijdens het landen, meldt de Public Relations van het OM.

Het OM benadrukt opnieuw dat in het kader van de (trans)nationale drugscriminaliteit, alle illegale landingsbanen zullen worden vernietigd. In 2022 zijn in opdracht van het OM vijf landingsbanen en 1 vliegtuig onklaar gemaakt.

Advertenties