Will the Port of Nickerie be the second Dubai in SU?
28 Dec 2022, 10:51
foto


Op de ceremoniële bijeenkomst van de Port of Nickerie op 21 november, had ik deze vraag willen stellen aan de CEO van Phoenix Development Company, W. Teter, maar ik heb helaas de gelegenheid daartoe niet gehad.

In gesprekken met velen daarna heb ik kunnen constateren dat er veel twijfels heersen mede door de ervaringen bij het bekende project van HPGS en bij de oprichting van SURFIN N.V. is de overheid weer bezig met "zo’n project" is de vraag die wordt gesteld.

Na het verschijnen van mijn artikel Wat is de reden van het uitstel van de FID door TotalEnergies op Starnieuws, heeft Staatsolie op donderdag 1 december een uitgebreide presentatie gegeven over de voortgang van de exploratie activiteiten in block 58. Conclusie van de presentatie was dat vóór 2027 geen olie zal worden geproduceerd en dus ook geen gas.

Verder heeft de CEO, Annand Jagessar gezegd dat Staatsolie niet op de hoogte is en ook geen bemoeienis heeft met een ander bedrijf (zonder de naam te noemen maar bedoeld wordt PDC) dat bezig is met het uitvoeren van een gas project.

De verwarring is dus groter geworden, geen gas vóór 2027 en Firebird LNG wil toch LNG eerder in 2025 exporteren.

Allereerst voor de duidelijkheid aan de lezers van dit artikel, geven we aan wat de investeringen op de Port of Nickerie zullen zijn en vervolgens zullen wij de vraag beantwoorden waar het gas vandaan zal komen.

Voor het volledig artikel verwijzen wij de pdf bijlage.

Drs. Johan Tjang-A-Sjin,
Voormalig lid RvC van Staatsolie
pdf-icon.gif Will_the_Port_of_Nickerie_be_the_second_Dubai_in_SU.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May