President terug in Suriname
09 Dec 2022, 00:19
foto
President Chan Santokhi wordt verwelkomd op de luchthaven door districtscommissaris Marlene Joden van Para. Het staatshoofd is donderdagavond aangekomen in Suriname.


President Chan Santokhi is donderdagavond teruggekeerd van Barbados. Hij was als Caricom-voorzitter aanwezig op de achtste editie van de Caricom-Cuba summit. Hij heeft de summit geopend en stond sitl bij het 50-jarig bestaan van de Caricom-Cuba relatie.

Het partnerschap is in de vijf decennia constant gebleven volgens Santokhi ondanks de steeds veranderende politieke, sociale, economische en ecologische contexten. De regeringsleiders van de Caricom zijn solidair met Cuba en zien het land als een cruciale partner om vraagstukken in de regio op te lossen.

Afgesproken is dat er de komende periode enorm veel activiteiten ontplooid zullen worden in de relatie met Cuba, meldt de Communicatiedienst Suriname. Caricom en Cuba zullen de samenwerkingsgebieden uitbreiden en de bestaande samenwerking verder zullen intensiveren.

Gezien de top erin geslaagd is een declaratie aan te nemen, een politieke commitment, wordt de summit als zeer succesvol gezien.

Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March