Van Gaal: Nederlandse fans hebben gelijk om WK te boycotten
17 Nov 2022, 02:56
foto
De Nederlandse coach Louis van Gaal tijdens een training in Qatar University Training Site, Doha, Qatar. (Foto: Reuters)


De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal zei dat Nederlandse fans die het WK boycotten uit bezorgdheid over de mensenrechten, daar gelijk in hebben. Hij hoopt echter dat als zijn ploeg de finale van volgende maand bereikt, ze de wedstrijd op zijn minst zullen zien op televisie.

Van Gaal herhaalde ook zijn bewering dat Qatar geen gastheer zou moeten zijn van het WK, maar zei dat het was, omdat het te klein was voor het toernooi met 32 ​​teams en dat het hosten beperkt zou moeten blijven tot grote voetballanden.

Maar hij zei ook dat de verwachte 3.000 Nederlandse fans die naar het toernooi zullen afreizen, belangrijk zijn voor zijn team. "Het is fantastisch dat ze er zijn", zei hij woensdag op een persconferentie.

Over supporters die het WK in Qatar boycotten vanwege mensenrechtenkwesties, voegde Van Gaal eraan toe: "Ze hebben gelijk dat ze dat doen, maar ik hoop dat we zo goed spelen dat ze aan het einde van het toernooi, wanneer we de finale spelen, op tv zullen toekijken hoe goed we zijn".

Uit een onderzoek onder 28.000 respondenten in Nederland, uitgevoerd door EenVandaag en dinsdag gepubliceerd, blijkt dat slechts 14% geïnteresseerd is in het volgen van het toernooi, na jaren van negatieve publiciteit over Qatar.

De Golfstaat heeft veel van de beschuldigingen over de behandeling van migrerende werknemers afgewezen en zei dat het WK heeft bijgedragen aan betere arbeidsomstandigheden.

"We moeten het WK spelen in de meest ervaren voetballanden", voegde Van Gaal toe, maar hij was ook lovend over de organisatie en faciliteiten. "Het trainingsveld dat we hebben kan niet beter. Het hotel en de organisatie zijn fantastisch. Ik kijk erg uit naar het toernooi, maar het is belangrijker dat mijn spelers er hetzelfde over denken."

De Nederlanders trappen maandag hun Groep A-campagne tegen Senegal af met Van Gaal die volhoudt dat ze kans maken om tot wereldkampioen te worden gekroond.

"Ik geloof dat we niet de beste spelers ter wereld in ons team hebben, maar ik geloof in teambuilding en tactiek en we hebben spelers die het tactische plan van de coach kunnen uitvoeren", voegde hij eraan toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May