Nieuwe bevelhebber beseft zware verantwoordelijkheid
28 Oct 2022, 02:55
foto
President Chan Santokhi heeft kolonel Werner Kioe A Sen geïnstalleerd als nieuwe bevelhebber van het Nationaal Leger. (Foto: Ranu Abhelakh)


Kolonel Werner Kioe A Sen is sinds donderdag de nieuwe bevelhebber van het Nationaal Leger. Een functie die niet voor eenieder is weggelegd, vindt president Chan Santokhi. Kioe Al Sen heeft een half jaar gefungeerd als waarnemend bevelhebber.

Bevelvoering over het Nationaal Leger brengt volgens het staatshoofd bijzondere verantwoordelijkheden met zich mee. "Volgens de bestaande wetgeving moet de bevelhebber erop toezien, dat de soevereiniteit en de territoriale integriteit van Suriname evenals de ondersteuning aan het bevoegd gezag, te allen tijde gewaarborgd zijn."

Santokhi heeft de nieuwe bevelhebber Kioe A Sen gewezen op de uitdagende tijden, waarbij het van belang is om het personeel gemotiveerd te houden. Hij heeft hem ook om ondersteuning gevraagd bij de transformatie die het Nationaal Leger ondergaat. De nieuwe legeraanvoerder wacht zware verantwoordelijken, die gepaard gaan met kennis, gedrevenheid, slagvaardigheid, toewijding en hard werken. De president benadrukte dat het een functie is, waarbij de samenleving moet kunnen rekenen op bijstand van deze functionaris. De bevelhebber is ten dienste van de samenleving, die hij moet beschermen.

Kioe A Sen beseft dat er een heel zware verantwoordelijkheid op zijn schouders rust, vooral gezien de uitdagingen waarvoor het Nationaal Leger staat. "Het zal voor mij een heel zware job zijn om samen met de leiding het leger naar een hoger niveau te tillen", merkte hij op. Vanuit het beleidsplan van Defensie zal ernaar worden gewerkt om het leger te transformeren naar een organisatie die alle soorten van ontwikkelingen kan bijbenen. Volgens de nieuwe bevelhebber is in dit geval investeren in personeel en leiderschap onontbeerlijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May