Lijvige commissie voor veiligheid Pengel luchthaven
20 Oct 2022, 06:43
foto
Voor integrale aanpak van de beveiliging en veiligheid van de Johan Adolf Pengel luchthaven, is een presidentiële commissie ingesteld. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft het Platform Beveiliging en Veiligheid Johan Adolf Pengel Luchthaven (PBVJAP), geïnstalleerd. Dit, ter bevordering van een integrale aanpak van terrorismebestrijding, orde en veiligheid, criminaliteitsbestrijding en grensbewaking. Het platform is benoemd voor 12 maanden.

De leden zijn Shivanand Ramlall (voorzitter), Vijay Chotkan (ondervoorzitter), Carmen Van Dijk (secretaris), Majoor Lilian Dankerlui (Defensie), Renaldus Kasijo (SLM), Anand Bansraj (KLM/ American Airlines), Cherida Dragman (KPS), Quinsny Abelinti ( TCT), Shailesh Dhanai (PIU), Cosmo Wong (CASAS), Cindy Toemin (Luchtvaartdienst Suriname), Rajinderkoemar Panchoe (Veiligheid Luchthaven Zorg en Hoop), Charda Girwar (Douane).

Het staatshoofd heeft meegedeeld dat het platform zal moeten dienen als een centraal besturingsmodel op basis van gelijkwaardigheid en commitment van alle betrokken partijen. “Hiermee wordt een gezamenlijke aanpak van de beveiliging en publieke veiligheid van de Johan Adolf Pengel Luchthaven beoogt. Met de mogelijkheid om visumvrij naar Suriname af te reizen is de veiligheid van de luchthaven van eminent belang voor de samenleving”.

Het platform zal ook zorg dragen voor een integrale benadering, meldt de Communicatiedienst Suriname. Hiervoor zullen vijf werkgroepen ingesteld worden waarvan elk zal worden voorgezeten door een voorzitter die op regelmatige basis zal rapporteren naar de presidentiële commissie. Het gaat om de werkgroepen Beveiliging en Terrorismebestrijding; Criminaliteit, Orde en Veiligheid; Grens en Vracht; Grens en Passagiers; Gemeenschappelijke CCTV-infrastructuur. De president zegt te rekenen op de maximale inzet van de leden opdat Suriname kan voldoen aan alle internationale veiligheidsprotocollen en - standaarden, op onze internationale luchthaven en omgeving.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May