DNA-vergadering afgeblazen door gebrek aan quorum
19 Oct 2022, 03:58
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee en substituut griffier Dino Oedit nemen de presentielijst door. (Beeld: DNA)


De behandeling van de Wet Industriële Hennepteelt is dinsdag niet doorgegaan. 24 coalitieleden hadden de presentielijst getekend. Om rechtmatig te kunnen vergadering zijn er 26 leden nodig. Assembleevoorzitter liet volgens de procedure vastgelegd in het Ordereglement de namen van de aanwezigen voorlezen. Hij merkte op dat mensen hun verantwoordelijkheid niet kennen en daarom de presentielijst niet hebben getekend. Hij sloot daarna de bijeenkomst.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar was met een aantal oppositieleden wel in het gebouw maar heeft de presentielijst niet getekend. Los van alle emotionele uitspraken, merkt Parmessar tegenover Starnieuws op dat geen enkele coalitie graag vergadert als er geen 26 leden uit eigen gelederen aanwezig zijn. Er kunnen altijd situaties ontstaan waarbij er gestemd moet worden. Over de ontwerpwet zou gisteren niet worden gestemd.

Elke coalitie moet volgens Parmessar de meerderheid kunnen opbrengen om overwicht te hebben in de vergadering. "Indien de Assembleevoorzitter een nadrukkelijk beroep zou doen op ons, zouden wij onze medewerking zeker verlenen en de presentielijst tekenen. Maar dit beroep is uitgebleven", stelt Parmessar.

Wat de ontwerpwet betreft, zal de NDP-fractie wel meegaan met de wet, nadat er enkele technische zaken verder verduidelijkt en aangepast zijn. Hennepteelt is goed voor de werkgelegenheid en nieuwe mogelijkheden. Ook het ondernemerschap wordt verder gestimuleerd. Parmessar verwacht wel dat bij de verdere behandeling van de wet er consensus wordt bereikt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May