Overleg regering en interim-directie: SLM blijft operationeel
04 Oct, 02:56
foto
President Chan Santokhi en de clusterministers in overleg met de interim-directie van de SLM. Er is gesproken over de stand van zaken binnen het bedrijf. (Foto: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi, de clusterministers en de interim-directie van de SLM hebben maandag overleg gevoerd. Besloten is dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) in deze fase operationeel blijft. Er zijn verschillende mogelijkheden besproken, waaronder de samenwerking met andere vliegmaatschappijen, de huur van financieel voordeligere vliegtuigen en maatregelen om de kosten te beperken en hiermee de opbrengsten te verhogen.

De president en de clusterministers zijn volgens de SLM breedvoerig geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Ook is er een uiteenzetting gegeven over plannen die effectief en efficiënt worden uitgevoerd om revenu te genereren en verder op eigen kracht de operatie te continueren en verduurzamen. Tijdens dit overleg zijn kritische vragen gesteld, maar er werden ook goede adviezen gegeven, zegt het bedrijf.

Afgesproken is dat bij het volgende overleg de regering verder wordt geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Het interim managementteam spreekt zijn dankbaarheid uit naar het personeel dat zich ondanks de huidige situatie, onvermoeid blijft inzetten. Een lichte groei in de verkoopcijfers bevestigt deze inzet.

Zondag heeft de ondertekening plaatsgevonden van een intentieverklaring met de lessor van de B737-800. Het streven is om de lease binnen korte tijd af te ronden. Dit vliegtuig zal op de regionale route worden ingezet en zal ervoor zorgen dat Surinam Airways kosten efficiënt kan vliegen. Verder wordt er ook hard gewerkt aan de voortzetting van het traject voor het binnenhalen van een eigen vliegtuig dat zal worden ingezet op de Mid-Atlantische route.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January