1.000 personen kregen voedselpakket op Bronsplein
29 Sep 2022, 17:11
foto
Duizend personen die van te voren een tegoedbon hebben ontvangen, hebben hun voedselpakketten vandaag opgehaald op het Bronsplein. De behoefte aan hulp is groot.


1000 voedselpakketten zijn vandaag gratis verdeeld op het Bronsplein te Frimangron. De pakketten werden gedoneerd door christenen die willen helpen om de nood in Suriname te verlichten. Elk pakket had een waarde van SRD 285 en bevatte onder andere 2 kg rijst, olie, sardines, suiker, en gele pesi. De actie was initiatief van stichting Weid mijn lammeren met ondersteuning van de buurtmanagers, Korps politie Suriname, Bronsplein beheerder Marcel van der Kust, het ministerie Sociale Zaken & Volkshuisvesting, verschillende kerken en sociale instellingen. Gloria Lie Kwie Sjoe was de initiatiefnemer en algemeen coördinator.

“Met deze actie wilden we 1000 mensen niet alleen voeding maar bovenal liefde en hoop geven. Door stress en frustratie kopen mensen Suribet of verkopen vrouwen hun lichaam. Geloof in God geeft hoop en kracht om goede keuzes te maken", zegt Lie Kwie Sjoe.Van tevoren werden er 1000 tegoedbonnen verdeeld. Bij de distributie merkten de werkers reeds dat de nood heel groot is. Sommige distributeurs werden letterlijk gestalkt op straat. De mensen werden bij aankomst vanmorgen op het Bronsplein verwelkomd met muziek. “God wil ons helpen en als wij ons best doen komt het zeker goed in Suriname,” zei pastor Jozua Waakzaam van gemeente Gado Genade.  Hierna werd er een dankgebed en zegenbede uitgesproken.  

De duizend pakketten werden vanmorgen binnen anderhalf uur verstrekt. Ruim dertig vrijwilligers en medewerkers waren hiervoor gemobiliseerd. Er waren twee aparte rijen voor de seniore burgers. Daarnaast waren er zeven wijkagenten aanwezig om ervoor te zorgen dat alles eerlijk, veilig en ordelijk verliep. Marlene uit Flora leeft van haar maandelijkse AOV (1250 SRD): “Het pakket is een mooie hulp voor mij, ik ga nu naar huis om te koken".
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March