NDP woont uit protest speciale DNA-vergadering niet bij
13 Sep 2022, 12:34
foto
NDP-fractieleden bij het Monument van de Gevallenen aan de Waterkant. Er is een krans gelegd bij dit monument. (Foto's: René Gompers)


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee niet bijgewoond. Ook is ze niet te spreken over dat de Nederlandse premier Mark Rutte samen met president Chan Santokhi kransen heeft gelegd bij het monument Bastion Veere waar de 15 slachtoffers van 8 december 1982 zijn herdacht.

De volksvertegenwoordigers van de oppositionele partij hebben een krans gelegd bij het Monument van de Gevallenen aan de Waterkant. Enkele leden hebben muziek gemaakt met een muziekgroep Sabi Diri bij het monument. "Un no wani Rutte", werd er gescandeerd.


NDP-fractieleider Rabin Parmessar zei aan journalisten dat het niet nodig was om een speciale vergadering te beleggen voor Rutte. Daarom is besloten om niet deel te nemen aan de vergadering. De NDP-fractie had haar bezwaren ook kenbaar gemaakt in een brief aan Assembleevoorzitter Marinus Bee. Van Nederland wordt openbare excuses verwacht over het slavernijverleden en herstelbetalingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May