Roofverdachte na drie jaar vrij
19 Aug 2022, 05:49
foto


Het Hof van Justitie heeft Maurizio A. (28) in vrijheid gesteld. Hij heeft drie jaar straf uitgezeten. Advocaat Arjan Ramlakhan bevestigt tegenover Starnieuws de invrijheidstelling van Maurizio A. die was ingesloten op verdenking van een beroving op 29 mei 2019.

Ramlakhan zegt dat Maurizio A. niet eens is met het vonnis van de kantonrechter van vijf jaar voor de beroving. De verdachte had in eerste aanleg geen advocaat, maar heeft in hoger beroep Ramlakhan in de arm genomen. In hoger beroep zijn de verklaringen van twee getuigen doorslaggevend geweest over het alibi van Maurizio A. Hij was elders ten tijde van de beroving. Ramlakhan is van oordeel dat behalve de verklaring van het slachtoffer, geen andere bewijsmiddelen zijn die de betrokkenheid van de verdachte aangeven.

De advocaat voert aan dat Maurizio A. vanaf zijn aanhouding het feit heeft ontkend. De kantonrechter zei bij de strafmotivering dat de betrokkenheid van de verdachte is gebleken. Daartegenover zette de magistraat de verklaring van het slachtoffer over de beroving en haar financiële benadeling ten gevolge van het handelen van de verdachte en zijn mededaders.

Op 28 mei 2019 werd het slachtoffer in Wanica beroofd van SRD 9.000, 120 euro, US$ 200, vijf halskettingen, een ring, een rijbewijs, een pinpas, identiteitskaarten en een dokterskaart.

Het hof bepaalde dat op 12 oktober requisitoir van het Openbaar Ministerie en het pleidooi van de verdediging zal zijn.
Advertenties

Thursday 21 September
Wednesday 20 September
Tuesday 19 September