Mathoera: Grote uitstroom bij Defensie zorgt voor voordeel
13 Aug 2022, 10:46
foto
Minister Krishna Mathoera van Defensie


Hoewel er een “redelijk grote” uitstroom is bij het ministerie van Defensie, is er geen behoefte aan om nieuw personeel te werven. Naast de 27 militairen die voor onwettig verzuim zijn ontslagen, hebben nog eens 129 de dienst verlaten. Defensie-minister Krishna Mathoera geeft aan dat de uitstroom een voordelige kant heeft; er is minder druk op personeelskosten.

Mathoera en waarnemend bevelhebber Werner Kioe A Sen zijn op een persconferentie ingegaan op actuele zaken die met Defensie en het Nationaal Leger te maken hebben. Er wordt hard gewerkt om diverse problemen het hoofd te bieden.

Van de 129 personen zijn 94 met pensioen gegaan. 34 zijn op eigen verzoek ontslagen. "Dus we hebben een redelijk grote uitstroom, maar dat vinden we op zich niet slecht. Omdat we bezig zijn te kijken hoe we de personeelskosten omlaag kunnen drukken, waardoor er ruimte ontstaat op de begroting om andere aspecten van onze bedrijfsvoering te doen.”

Ondertussen is het proces nog gaande waarbij in kaart wordt gebracht wat voor personeel er al is, waar ze zich bevinden, en aan welke er meer behoefte gaat zijn voor wanneer het Defensieapparaat getransformeerd zal zijn tot wat het beleid voorstelt. Bij het burgerpersoneel is er wel een kleine instroom geweest geeft Mathoera aan. Daar zijn er in twee jaren maar 10 nieuwe mensen aangenomen.

Mathoera: “Tot nu toe hebben we geen behoefte aan nieuwe mensen (bij het militair personeel). Dus we gaan geen mensen in dienst nemen om het in dienst nemen. Er moet inderdaad een behoefte en een noodzaak zijn. Want elke persoon die we in dienst nemen heeft een kostenplaatje. Dus als je dat doet betekent het dat je minder kan investeren in materiaal, logistieke middelen, uniformen, goede voeding en onderhoud van gebouwen.”
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December
Sunday 03 December