Lancering NOFA baant de weg voor hogere productie
04 Aug, 20:39
foto
President Chan Santokhi (2e v l) en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (r) bij de lancering van NOFA. Links Maureen Badjoeri, CEO van Trustbank Amanah.


Ondernemers in de agrarische sector krijgen door de Wet Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) meer mogelijkheden om hun productie te verhogen en capaciteiten te verruimen door financieringen uit het fonds. Trustbank Amanah, als fondsbeheerder, maakt zich gereed om samen met het bestuur van NOFA het vastgestelde doel te bereiken, schrijft de bank in een persbericht. De wet is vandaag gelanceerd in aanwezigheid van president Chan Santokhi en minister Parmanand Sewdien  van Landbouw, Veeteelt en visserij.

NOFA is na afkondiging in april dit jaar in werking getreden met de bedoeling om de agribusiness, de concurrentiepositie en verdiencapaciteit van de agrarische bedrijven in Suriname te bevorderen en versterken. Trustbank Amanah zegt te gaan voor vlotte afhandeling van complete financieringsaanvragen.

“Wij blijven innoveren en werken aan een steeds verbeterde dienstverlening om de Surinaamse gemeenschap de ultieme ervaring van Islamic Banking te bieden en een wezenlijke bijdrage te leveren aan de Surinaamse economie en in deze in het bijzonder de agrarische sector,” zegt Trustbank Amanah CEO, Maureen Badjoeri. De bank geeft aan dat zij bij dit proces haar expertise in fondsenbeheer uit voorgaande projecten zal inzetten.

Het bevorderen en versterken van de agribusiness zal moeten leiden tot de voedselvoorzieningsketen die een cruciale rol heeft in het dagelijks leven en welzijn van ieder mens. Behalve dat er gezorgd wordt voor dagelijks voedsel om te consumeren, biedt het ook werkgelegenheid in ondernemingen die actief zijn in de landbouw, veeteelt, visserij, verwerkingsindustrie en diensten, schrijft de bank in een persbericht.

Het doen van de financieringsaanvragen kan via de website van de bank. Daarnaast kunnen aanvragen persoonlijk worden gericht bij de Agribusiness Unit van Trustbank Amanah. Trustbank Amanah geeft aan ook bezig te zijn met de verhoging van haar landelijke bereikbaarheid door ‘lite branches’ (fysieke locaties) en ‘agency banking’ (bank agentschappen) op te zetten en het ontwikkelen van een e-wallet.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August