President wil praten met Organic; niet voldaan aan voorwaarden
26 Jul 2022, 13:43
foto


President Chan Santokhi heeft Organic Movement geantwoord op de brief die aan hem gericht was over de gestelde eisen. Aan de president is gevraagd om minstens drie van de eisen in te willigen, voordat om de tafel kan worden gezeten. De president gaat daar in zijn brief niet op in. Organic Movement formuleert nu een reactie op de brief van de president. Vanmiddag wordt een protestactie gehouden op het Bronsplein.

De president schrijft dat hij ingenomen is dat de protestacties op een vreedzame en ordelijke manier verlopen. "De door u aan de orde gestelde issues zijn belangrijk en behoeven alle aandacht. Elke regering, gedurende haar termijn, ervaart momenten waarop, geïnspireerd door acties zoals de uwe, bepaalde besluiten en beleidsaanpassingen dienen te worden genomen", staat in de brief van Santokhi.

Het staatshoofd voert aan dat in een democratisch besteld vreedzame protesten en demonstraties mogelijk zijn. Het is volgens hem van belang dat er in hetzelfde bestel middels dialoog de beleidsaanpassing wordt besproken en gerealiseerd. De president wil Organic Movement zo spoedig mogelijk ontvangen voor de dialoog.

U kunt de brief van de president hier downloaden.
pdf-icon.gif brief_president_aan_Organic_Movement.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May