Organic roept samenleving op strijd te ondersteunen
22 Jul 2022, 00:00
foto
De protesterenden mogen niet bivakkeren op het Onafhankelijkheidsplein. Zij mogen zich wel vrij bewegen op het Plein. (Foto's: René Gompers)


Sergio Gentle en Raoul Hellings van de Organic Movement roepen de samenleving op om de strijd die gevoerd wordt, te komen ondersteunen. Zij voorspellen dat het een lange strijd wordt, waarbij meer kracht bijgezet moet worden. Ook politieke partijen zijn welkom, maar zij zullen geen podium krijgen. Volgens Gentle heeft de regering totaal geen gevoel voor de mensen die het zeer moeilijk hebben.

Enkele vakbonden doen vanaf dag 1 mee met de protestdemonstratie, die maandag is begonnen. De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), waarmee de regering een constructief gesprek zou hebben gevoerd, heeft haar steun ook toegezegd aan Organic. De veiligheidsbonden zullen ook bijeenkomen en er wordt ook ondersteuning verwacht, deelde Gentle mee.

Eerder op de avond op het Kerkplein.

Gisteren is bij de verzameling op het Onafhankelijkheidsplein een incident geweest waarbij drie personen hardhandig werden aangepakt en afgevoerd. Onder hen bevinden zich Raoel Abdoelrahman en David Jones. De leiding van de organisatie heeft met justitie een gesprek gevoerd. Meegedeeld werd dat de mannen vrijgelaten zijn, maar dit bleek later toch niet het geval te zijn.

Raoul Abdoelrahman wordt afgevoerd door de politie.

De drie mannen hadden hun tent opgezet en moesten die van de politie afbreken. Van te voren is aangegeven dat voor het bivakkeren op het Onafhankelijkheidsplein, toestemming nodig is van het kabinet van de president en de districtscommissaris. De actievoerders togen naar het Kerkplein. Rond 22.00 heeft de groep die groter werd, zich verplaatst naar het Onafhankelijkheidsplein. Voor vrijdag is een rustdag gepland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May