Aanhouding Sergio C. en opsporing Mosa Rother
15 Jul 2022, 21:47
foto


In de fraude-zaak waarbij reçu's vervalst zijn, wordt Mosa Izaak Rother gezocht. De procureur-generaal  gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de verdachte. Vandaag is Sergio C. die een witte en een zwarte Benz had gekocht, in verzekering gesteld. Hij was eerder na verhoor heengezonden.

Rother is geboren op 21 december 1972 en heeft als woonadres Matapicastraat 6. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, oplichting, valsheid in geschrifte, money laundering; verduistering dan wel medeplichtigheid daaraan, zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.

Mosa Rother wordt gezocht door justitie.

Sergio C. heeft bij de politie verklaard dat hij twee auto’s namens een vriend gekocht heeft die geen rijbewijs heeft. Deze vriend is Rother. Sergio C. heeft geen geld gehad van het ministerie van Financiën & Planning op zijn rekening. De verzekering van de voertuigen was op naam van Sergio C. Hij heeft afstand gedaan van de twee auto’s.

In deze zaak wordt ook Robert Koendjbiharie gezocht. Er is op zijn bankrekening die hij in april dit jaar heeft geopend bij de Finabank, SRD 40.9 miljoen overgemaakt door de Centrale Bank van Suriname op basis van valse betaalopdrachten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May