Start landelijk onderzoek Nulmeting Financiële Inclusie en Educatie
27 Jun, 01:01
foto


Na de voltooiing van het pilotproject ‘Nulmeting Financiële Inclusie en Educatie’, zal dit onderzoek vanaf vandaag tot en met woensdag 31 augustus 2022 landelijk worden uitgevoerd door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in samenwerking met het Instituut voor Maatschappijwetenschappelijk Onderzoek (IMWO).

Middels steekproefonderzoek worden personen van de beroepsbevolking (15 jaar en ouder) geïnterviewd. De CBvS heeft als lid van de Alliance for Financial Inclusion (AFI) een schenking ontvangen om het onderzoek uit te voeren. Deze nulmeting is bedoeld voor de inventarisatie van de huidige situatie over de toegang tot, het gebruik van en de kwaliteit van financiële producten en financiële diensten door de consument. De focus ligt hierbij vooral op gender, jeugd en ondernemerschap.

De uit dit onderzoek verzamelde data zal als uitgangspunt gebruikt worden bij het ontwikkelen van een Nationale Financiële Inclusie Strategie en Nationale Financiële Educatie (Financiële geletterdheid) Strategie. De implementatie van het op deze strategieën gebaseerde beleid zal ervoor moeten zorgen, dat financiële producten en diensten toegankelijk worden voor mensen die tot nog toe uitgesloten zijn van het formele financiële systeem, waardoor de kwaliteit van het leven van mensen kan worden verbeterd.

Het steekproefonderzoek wordt per district uitgevoerd volgens het onderstaande schema:
Paramaribo (27 juni-4 juli)
Saramacca (5 juli-8 juli)
Wanica (11 juli-15 juli)
Commewijne (18 juli-22 juli)
Para (25 jul-28 juli)
Nickerie & Coronie (1 aug-5 aug)
Marowijne (10 aug-15 aug)
Brokopondo (17 aug-23 aug)
Sipaliwini (25 aug-31 aug).

De enquêteurs komen op werkdagen tussen 8.00-18.00 uur langs. Ze hebben een T-shirt aan met daarop het logo van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, en een badge van het IMWO. De CBvS rekent op de medewerking van de samenleving indien de enquêteurs langskomen. Financiële inclusie is een essentiële factor om de armoede terug te dringen en onze welvaart te vergroten.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August