NDP-voorzitter Bouterse verklaart de regering de oorlog
12 Jun 2022, 00:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft in Nickerie de regering de oorlog verklaard. Er zal alles aan gedaan worden om deze regering weg te jagen.


NDP-voorzitter tevens ex-president Desi Bouterse heeft de regering de oorlog verklaard. "Wij gaan in oorlog tegen de armoede. Wij gaan strategieën uitzetten om een succesvolle veldslag te plegen", zei de politicus zaterdagavond tijdens een massameeting in Nickerie. Daarvoor zong Bouterse samen met zijn gehoor Mi kondre tru, waarbij hij de nadruk legde op 'alla ogri musu waaaai'.

De NDP gaat zich buigen over de te volgen strategieën om "de regering weg te jagen", zoals diverse sprekers het hebben aangekondigd. Bouterse zei dat mensen hem al zolang vragen wanneer hij 'nyeh' gaat zeggen. Nu is het zover. Alle Surinamers zijn nodig om de regering die het volk in armoede heeft gestort, weg te jagen. "Gado na wi Fesiman", stelde hij.

Diverse sprekers gaven aan hoe slecht het gaat met het land. De mensen hebben het heel moeilijk, terwijl de regering beloofd had dat het beter zou gaan met het land. Alle maatregelen die getroffen zijn, hebben ertoe geleid dat het volk pinaart. Bouterse illustreerde het met zijn bezoek aan de markt van Nickerie, waarbij verschillende stands leeg zijn. De mensen hebben geen geld om goederen te kopen. Er is geen koopkracht.

Deze regering heeft het volk zodanig verarmd, dat zij het niet verdient om netjes bedankt te worden, stelde gewezen Assembleelid Amzad Abdoel. "Ze moet worden weggejaagd". Hij merkte op dat "niemand het licht ziet van Chan". De beloftes zijn niet waargemaakt. De president liegt en vliegt volgens hem.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October