Reactie op artikel LVV omtrent schandalen op het ministerie
04 Jun 2022, 04:48
foto
Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP)


(Ingezonden)

De reactie van de Public Relations & Communication van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij op het artikel ” Vreedzaam: LVV schandalen stapelen zich verder op”, roepen meer vragen op dan dat ze afdoende antwoorden geven. Men slaat hiermee de plank weer mis. Dit staat in lijn met de wijze van antwoorden vanuit LVV de afgelopen periode over zaken die zich afspelen op het ministerie, waar er een rookgordijn lijkt te worden opgetrokken.

Het bevreemdt ons dat LVV bij de zaken rond de aanbestedingen van de brushcutters en het leveren van 1.000 m³ klinkzand, zich verschuilt achter een zwak argument als zou de uitvoering van de projecten zijn aangehouden vanwege “onvolkomenheden”. Het willen aankopen van een brushcutter ter waarde van SRD 18.000 voor het bedrag van SRD 70.000 en een kubieke meter klinkzand van SRD 400 voor een bedrag van SRD 1.400 kunnen wij helaas niet onder de noemer onvolkomenheden plaatsen.

Het aanbesteden van projecten geschiedt niet van de ene op de andere dag. Er worden degelijke voorbereidingen getroffen o.a. het maken van een raming, waarbij er zeker gekeken wordt naar de gangbare prijzen. Zelfs de man van de straat zou het hemelsbreed verschil in de prijzen kunnen opmerken.

Om verder voort te borduren op bovengenoemde projecten kan opgemerkt worden dat er vanuit de diverse schakels op LVV niet tijdig is ingegrepen om de projecten aan te houden of dat de schakels zelfs zijn overgeschakeld. Zie het resultaat van de projecten uiteindelijk. Het project van de brushcutters wordt pas na aanbieding in de Raad van Ministers (RvM) aangehouden en het project voor het leveren van 1.000 m³ klikzand wordt pas na goedkeuring in de RvM, aangehouden. Het zou ons niet verbazen als zou blijken dat zelfs de overeenkomst voor de levering van het klinkzand, is getekend.

De manier waarop LVV zich afdoet van de vele vragen, doet verwijzen naar onder andere de kwestie van de toen op handen zijnde aankoop van een zaaizaad areaal in het district Nickerie. In dit geval was er ook al goedkeuring in de Regeringsraad. Pas daarna is de aankoop kennelijk aangehouden.

De gang van zaken die zich al geruime tijd afspelen op LVV wijst overduidelijk aan dat het ministerie de kluts kwijt is geraakt wat betreft de agrarische sector.

Jennifer Vreedzaam
DNA-lid


pdf-icon.gif Missive.jpeg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May