Redan: Geen reden tot paniek over oogcentrum
01 Jun 2022, 02:53
foto
AZP-directeur Claudia Redan


Er is geen reden tot paniek over het Suriname Eye Center (SEC) zegt Claudia Redan, algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aan Starnieuws. Materialen voor diverse operaties komen vrijdag aan in Suriname. Eind juli wordt het hypermoderne oogziekenhuis - het enige in zijn soort in het Caribisch Gebied - geopend, verzekert Redan.

Door gebrek aan middelen konden diverse oogoperaties niet doorgaan. Diverse patiënten en specialisten hebben geklaagd over de situatie. De situatie over de gezondheidszorg en het SEC zijn ook aan de orde geweest dinsdag in De Nationale Assemblee. Er is veel kritiek op de gezondheidszorg.

Redan zegt dat er juist op zeer constructieve wijze de situatie met de leiding van SEC en conform in afhandeling is. Het oogziekenhuis wordt gerealiseerd vanuit een public private partnership met Kirpalani en Iamgold. 
De regering heeft door tussenkomst van de minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid invulling gegeven aan aanschaf van medisch apparatuur voor € 600.000. De middelen zijn reeds vrijgemaakt, zegt Redan.

Materialen voor de diverse operaties komt vrijdag in Suriname. Door de situatie in wereld maar ook de naweeën van Covid-19 zijn leveringen uit het buitenland een uitdaging en is er enige vertraging opgelopen, zegt de AZP-directeur. "Patiënten die nu het oogcentrum bezoeken zien de fysieke veranderingen en verbeterde werkomgeving. Met de investering medical equipment en materialen die deze week binnenkomen, gaan wij richting normalisering".

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May