Ramadhin: Geld vrijgemaakt voor Suriname Eye Center
01 Jun 2022, 00:57
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt aan Starnieuws dat hij zich persoonlijk voor ingezet heeft om middelen vrij te maken voor aankoop van apparatuur voor het Suriname Eye Center. Het gaat om een bedrag van ruim US$ 680.000. Over het huidige tekort van materiaal voor het uitvoeren van oogoperaties, zegt de bewindsman dat het Academisch Ziekenhuis Paramaribo een normaal inkoopbeleid heeft en de gelden worden gedeclareerd.

Het Suriname Eye Center project is in 2018 opgestart als een public private partnership, waarbij Iamgold en Kirpalani in participeren. Het AZP heeft een lening genomen bij de Nationale Ontwikkelingsbank. Door de koersschommelingen tussen 2018 en 2020 is er een financieringstekort ontstaan van 680.000 dollar. Het AZP heeft het verzoek gedaan aan de regering om in te komen voor aankoop van apparatuur. Het gebouw is bouwtechnisch af.

Het financieringstekort is besproken met het hoofd van Suriname Eye Center, Jerrel Pawiroredjo. Binnen de regering is de zaak doorgenomen en goedkeuring gegeven. Dit is ook doorgegeven in maart aan Pawiroredjo en de directie van AZP. Eind mei zouden er middelen beschikbaar worden gesteld. Afgesproken is de planning te maken met de leverancier voor de middelen. Ook tijdens de begrotingsbehandeling zijn er mededelingen gedaan over aankoop van apparatuur. De minister vindt het onterecht dat gesteld wordt dat er geen licht in de tunnel te zien is. "Ik begrijp als geen ander hoe belangrijk het is deze zorg en alle andere vormen van zorg in stand worden gehouden", stelt Ramadhin. De goedgekeurde middelen komen ten laste van de begroting van Volksgezondheid.

Binnen de Raad van Ministers is geld voor de aanschaf van medisch apparatuur voor het Suriname Eye Center goedgekeurd. "Vicepresident Ronnie Brunswijk kon zich terugvinden in de uiteenzetting van bewindsman Amar Ramadhin. De visie van het AZP is om in Suriname een oogziekenhuis te bouwen, welke voldoet aan alle standaarden. Hierdoor kunnen niet alleen Surinaamse patiënten, maar ook die uit de regio professioneel worden behandeld", meldt het Directoraat Volkscommunicatie in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May