Real Madrid wint 14e Champions League
28 May, 19:09
foto
Vinicius Jr zijn goal heeft Real Madrid zijn 14e Champions League zege gegeven. (Foto: PA Media)


Vinicius Jr trapt Real Madrid in de 59e minuut naar zijn 14e Champions League-zege. Na een van de zwaarste Champions League seizoenen, mag Real Madrid met heel veel dank aan zijn goalie Thibaut Courtois ook in het 2022 seizoen de beker met de grote oren meenemen. De koning van Spanje en oud-speler en trainer van Real Madrid waren getuige van de overwinning van Real in het Stade de France in Parijs.

Real speelde tegen Paris St-Germain in de laatste 16 en de twee finalisten van vorig seizoen - Chelsea en Manchester City- in de volgende twee rondes. Ze zagen kans om van een achterstand tegen PSG en Chelsea terug te komen. En nu hebben ze ook Liverpool in de finale verslagen.

Voor Gareth Bale die in finale van 2018 tegen Liverpool een cruciale rol speelde, is het zijn vijfde Champions League-zege. Hij vertrekt dit jaar bij Real. Het is ook de vijfde Champions League zege voor Karim Benzema, Luka Modric, Dani Carvajal, Marcelo en Isco. Carlo Ancelotti is de eerste trainer die vier keer de Champions League wint. Alleen Real Madrid legende Paco Gento heeft er meer gewonnen. Hij won zes Europese Cups.

Liverpool's poging om voor de zevende keer de Champions League-trofee te claimen eindigde in bittere teleurstelling toen Vinicius Jr Real Madrid in de tweede helft  de overwinning bezorgde. De ploeg van Jürgen Klopp liep tegen een eenmansmuur van verzet aan toen Real-doelman Thibout Courtois een van de geweldige individuele prestaties neerzette om Liverpool keer op keer te dwarsbomen.

Mohamed Salah, op zoek naar wraak voor zijn vroege vertrek door een blessure in de finale van 2018 tegen Real, zag zijn pogingen drie keer gestopt door Courtois, die gewoon onverslaanbaar was.

Goalie Thibaut Courtois was fenomenaal tijdens de finale en de held van de wedstrijd. (Foto: AP)

De overwinning zorgt er ook voor dat Ancelotti geschiedenis schrijft door de eerste coach te worden die een vierde Champions League-titel wint.

Real was altijd een bedreiging en het beslissende moment kwam in de 59e minuut toen Vinicius ongedekt naar de tweede paal schoof om te scoren.

Dit was ook een finale die ontsierd werd door chaotische scènes buiten Stade de France met duizenden Liverpool-fans, sommigen het doelwit van pepperspray door de Franse politie, die niet in staat waren het stadion binnen te komen, waardoor de aftrap met meer dan 30 minuten moest worden uitgesteld.

Real Madrid wint de Champions League 2022 (Getty Images)
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July