Regeringstop doet licht aan van Uitvaartsoord Uitkijk
27 May, 11:34
foto
De president en vicepresident maken het licht aan in het Shabier Ishaak Uitvaartsoord Uitkijk.


In navolging van water, is het Shabier Ishaak Uitvaartsoord Uitkijk sinds donderdag aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben tijdens een plechtigheid, het licht aangemaakt onder toeziend oog van EBS-directeur Marcel Eyndhoven. 

Er is een 3 km hoogspanningsnet vanaf de Mr. P. Chandishawweg naar het Crematieoord via de Shabier Izaakweg aangelegd. Het bestuur van de Stichting Crematieoord Uitkijk en districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga hebben tien maanden geleden het verzoek gedaan aan vicepresident Ronnie Brunswijk en Parmanand Sewdien van LVV. Tien jaar lang was het crematieoord niet aangesloten op het netwerk. Nu zijn de mogelijkheden open voor het ontwikkelen van meer faciliteiten, zoals koelcellen.

Stichtingsvoorzitter Robby Gadjraj heeft in zijn toespraak de regering bedankt en tegelijkertijd gevraagd om de Shabier Izaakweg te verharden. De dc zei dat dit het begin is van de ontwikkeling van de rechteroever van de Saramaccarivier vanuit Uitkijk richting Monkshoop. In dit gebied hebben veel ex-slaven en ex- contractarbeiders gewoond. Door de slechte waterhuishouding, geen waterleiding en elektriciteit, zijn de meeste mensen hier vertrokken.

Brunswijk merkte op dat hij geen zaken of projecten zelfstandig uitvoert zonder overleg en goedkeuring van de president. Zo is het ook toegegaan met dit project. Daarom was hij samen met de president aanwezig om met een druk op de schakelaar het elektriciteitsnetwerk officieel in gebruik te nemen. Ook zegde hij toe om samen met de regering de opties te bekijken over de verharding van de weg.

Santokhi zei dat een heel belangrijk aspect in zijn beleid is de samenwerking tussen de overheid, de particuliere sector en de samenleving. Bij de stichting is dat duidelijk zichtbaar door samen met zoveel andere particuliere instellingen zich in te zetten tot de ontwikkeling van het uitvaartsoord.

Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July