141 brandweerlui bevorderd tot hoofdbrandwacht
06 May 2022, 21:40
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie spelt een bevorderde brandweerman het distinctief van hoofdbrandwacht op.


Op de Internationale Dag van de Brandweer, 4 mei, zijn 141 brandweerfunctionarissen bevorderd tot hoofdbrandwacht, de hoogste rangorde op het manschappenniveau. Brandcommandant Rajen Jakarie, zei in zijn speech dat er nu meer pro-activiteit van hen verwacht wordt.

Jakarie gaf aan dat dit jaar op 4 mei brandweerlieden die tijdens of na hun werkzaamheden met het noodlot werden geconfronteerd, worden geëerd. Hij benadrukte dat de bevorderde functionarissen nu grotere verantwoordelijkheden zullen hebben en elkaar nog meer moeten ondersteunen.

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) is de Internationale Dag van de Brandweer een dag van reflectie. Een dag om stil te staan bij wat de brandweer doet en betekent voor land en volk. Hij haalde aan dat het ministerie zich ondanks de vele uitdagingen blijft inzetten om het beter te doen. “Wij weten dat wij als overheid, u moeten voorzien van middelen.”

Er zijn intussen drie keer raadsvoorstellen voor de brandweer geactualiseerd, maar de middelen zijn nog steeds niet vrijgekomen, meldt de voorlichting van Juspol. Amoksi zei dat hij hierover later op de dag met de president overleg zou plegen.

Amoksi gaf ook aan dat de relatie met de Brandweer van regio Haaglanden uit Nederland na jaren weer is geactiveerd. Tijdens zijn dienstreis in maart heeft hij gesproken met de Brandweercommandant over eventuele samenwerkingen tussen Nederland en Suriname. Afgesproken is dat Brandweer Haaglanden binnenkort een project zal starten in Suriname. Dit project hebben zij eerder in Australië uitgevoerd.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April