Bouva vraagt president status onderzoek bij CDS
28 Apr 2022, 18:17
foto
Assembleelid Melvin Bouva


Assembleelid Melvin Bouva (NDP) wil weten wat de status is van het CLAD-onderzoek over een dubieuze overeenkomst die Alven Roosveld, toenmalig directeur van de Communicatiedienst Suriname zou hebben getekend met Sranan TV. Hij heeft hierover een brief geschreven naar president Chan Santokhi. 

"Onlangs zijn drie directeuren van uw Kabinet waaronder ook de directeur van de Communicatie Dienst Suriname (CDS), ontlast uit hun functie. De toenmalige CDS directeur bekleedt thans de functie van woordvoerder van dit orgaan, waarvoor ik hem heel veel succes toewens in zijn nieuwe uitdaging. Doch wens ik een serieuze kwestie over het functioneren van de toenmalige CDS directeur, wederom onder uw aandacht te brengen.

Op 8 november 2021 kaartte ik in een openbare vergadering van De Nationale Assemblée aan dat de toenmalige directeur van de CDS op 1 juni 2021 een dubieuze overeenkomst zou hebben getekend met de directeur van Sranan TV, voor een bedrag van SRD50.000 per maand voor de duur van zeven maanden. Vermeldenswaard hierbij is dat dit bedrijf pas een maand later formeel is opgericht (7 juli 2021) en dat zij niet over een vergunning beschikte van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) om uitzendingsactiviteiten te mogen ontplooien.

Daarnaast is gebleken dat de CDS onder leiding van de heer Roosveld, ook een overeenkomst is aangegaan met Stichting Health TV ter waarde van SRD90.000. Health TV zou op kanaal 7.5 uitzenden voor de duur van twee maanden, terwijl die zender nog niet operationeel was. Op 22 oktober 2021 pas werd de Stichting Health TV & Radio formeel opgericht.
Excellentie, het getuigd van onbehoorlijk bestuur dat er contracten worden aangegaan met bedrijven die feitelijk niet bestaan en ook niet operationeel zijn. Hierbij zijn mogelijk ook de Comptabiliteitswet en de Anti-Corruptiewet ernstig overtreden.

In voornoemde openbare vergadering bleek u hierover onvolledig geïnformeerd te zijn en heeft u na overhandiging van de onderliggende documenten beloofd, dat alle contracten aangehouden zouden worden en er een grondig CLAD-onderzoek ingesteld zou worden naar onregelmatigheden bij de CDS.
Thans zijn wij ruim 6 maanden verder en acht ik c.q. de samenleving het noodzakelijk dat er duidelijkheid wordt verschaft over de status van het CLAD-onderzoek c.q. het onderzoeksresultaat. Ervan overtuigd zijnde dat u met alle ten dienste staande middelen daadwerkelijk de strijd tegen corruptie zal voeren, verneem ik op zeer kort termijn een reactie van u", schrijft Bouva.


Cc: de voorzitter van De Nationale Assemblée, dhr. Marinus Bee MSc., LL.B
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April