NDP en BEP dringen aan op verslag dienstreis Gabon
27 Apr 2022, 05:38
foto


De fractieleiders, Rabin Parmessar (NDP) en Ronny Asabina (BEP) hebben in een brief aan Assembleevoorzitter Marinus Bee gevraagd om zo spoedig mogelijk het beloofde schriftelijke verslag over de dienstreis naar Gabon te doen toekomen aan De Nationale Assemblee. De brief is maandag verstuurd, waarin een ultimatum wordt gesteld van vijf dagen.

De fracties van de NDP en BEP hebben Bee op 1 april aangeschreven en om duidelijkheid gevraagd over de dienstreis naar Gabon, de delegatie die is meegereisd en de financiële middelen van DNA die ermee daarmee gepaard zijn gegaan. In de huishoudelijke vergadering van DNA op 7 april heeft de voorzitter aangegeven dat hij een schriftelijk verslag zal doen toekomen en dat er een commissie benoemd zal worden om nadere regels en procedures te bespreken en vast te leggen rond dienstreizen.

"Echter zijn wij thans twee weken verder en is het schriftelijk verslag over deze reis vooralsnog uitgebleven. Wij herinneren u eraan dat in het kader van transparantie en goed bestuur het noodzakelijk is dat u zeer spoedig doch binnen 5 dagen na dagtekening, het door u beloofde schriftelijk verslag deze reis rakende aan DNA doet toekomen. Indachtig de vele uitdagingen waarmee ons geliefd land te kampen heeft, vragen wij uw volledige medewerking ter afronding van deze kwestie, zodat wij als volksvertegenwoordiging ons maximaal kunnen richten op het helpen oplossen van de vele vraagstukken middels wetgeving, in belang van onze samenleving", schrijven Parmessar en Asabina.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April