Surinaamse dames verslaan Antigua and Barbuda
12 Apr 2022, 21:08
Rowena Ondaan maakte namens Natia een fraai doelpunt.

Suriname ontving Antigua and Barbuda in het kader van WK-kwalificatie. De wedstrijd die van administratieve waarde was, werd afgewerkt in het Essedstadion. Aangezien zowel Suriname als Antigua and Barbuda reeds hun meerdere hadden erkend in zowel Mexico als Puerto Rico, moeten beiden het WK aan zich voorbij laten gaan. Desondanks ontwikkelde zich een vrij aanvallende wedstrijd met een veld overwicht voor de Surinaamse voetbalsters (Natia). Na een 3-0 ruststand, won Suriname de ontmoeting met 5-1.

Hoewel Suriname de betere ploeg was, duurde het tot de 27e minuut voordat Ravalcheny van Ommeren de score namens Natia opende vanaf de witte stip. Verdediger James had namelijk de bal met de hand uit het doel gehouden, voor welk vergrijp ze tegen de rode kaart aankeek. Na ruim een half uur spelen verdubbelde Andaya Landveld de score andermaal vanaf de witte stip, nadat Patra in het strafschopgebied werd neergelegd, Luttele minuten later was het Katousha Patra die ditmaal op sublieme wijze er 3-0 van maakte, na de achterhoede in de luren te hebben gelegd.

Meteen na de rust leek Van Ommeren voor de 4-0 aan te tekenen, maar de bal ging rakelings voorlangs het doel. In de minuten die daarop volgden waren er nog een aantal kansen voor Natia, maar onze dames hadden het vizier niet op scherp. Het mooiste doelpunt van de avond kwam van de voet van Rowena Ondaan, die van ver buiten het strafschopgebied de vijandige doelman verschalkte: 4-0. In de 84e minuut maakten de gasten een tegendoelpunt, nadat de arbiter hen een strafschop toekende wegens handsbal: 4-1. In blessuretijd deed Naomi Pique -de beste speelster van Natia- vanaf de witte stip, de kers op de taart: 5-1.