Karta-Bink: Beleid nodig voor betaalbare prijzen
31 Mar 2022, 18:53
foto
Ingrid Karta-Bink, ex-Assembleelid


Ex-Assembleelid Ingrid Karta-Bink vindt dat voor iedereen betaalbare of spotgoedkope basisgoederen in de winkels te koop moeten zijn. Zij reageert op het bericht waarin er melding wordt gemaakt dat de VHP komend weekend in 'de Olifant' goedkope pakketten aanbiedt. Zij vraagt zich af waarom speciaal wordt begonnen in Paramaribo, terwijl mensen in de districten de goederen ook hard nodig hebben.

Karta-Bink vindt dat mensen in districten vaak niet meetellen. Als de verkiezingen in aantocht zijn, worden ze doorgaans zoet gehouden met een pakket. Zij vindt dat de regering duidelijke afspraken moet maken met de winkels over de basisgoederen. Als er goede afspraken zijn gemaakt, dan moet er worden opgetreden, waarbij overtreders zwaar beboet worden.

Degenen die echt beneden de armoedegrens leven, moeten een sociaal vangnetkaart kunnen krijgen van de regering uit het bestand van Sociale Zaken meent Karta-Bink. Bij alle winkels in de buurt moet deze kaart als betaalmiddel gebruikt kunnen worden. De winkeliers kunnen dan declareren bij de overheid. Voor elke maand kan er een andere kleur worden gebruikt.

Door het kaartensysteem kunnen de burgers zelf kopen wat ze willen. Door onderlinge concurrentie in de winkels, zullen de goederen betaalbaar gehouden worden voor het volk. Door een goed beleid zullen de winkeliers, de klanten en de sociaal zwakkeren geholpen worden, terwijl de overheid hulp biedt. "Beleid maken is de kunst om iedereen een helpende hand te bieden", stelt Karta-Bink. Zij pleit voor een structurele oplossing en geen blussen van brandjes.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May