Maatregelen enorm versoepeld; normaal werken met covid
25 Mar, 13:53
foto
Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid tijdens een persconferentie vandaag.


De covid-maatregelen zijn enorm versoepeld. De quarantaine- en isolatieplicht zijn opgeheven. Kinderen van de basisschool hoeven geen mond- en neuskap meer op te doen, leerkrachten wel. Mensen die positief getest zijn en milde klachten hebben, kunnen met een chirurgische mond-neuskap gewoon aan het werk. Het testbeleid wordt ook aangepast. Alleen bij hospitalisatie worden nog testen afgenomen. Niet iedereen met klachten zal getest worden. De mohana-regels blijven wel geldig. Feesten en grote evenementen blijven verboden. Dit deelde de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul vandaag mee op een persconferenite.

Op basis van de statistieken is besloten het beleid te wijzigen. De vijfde golf is mild verlopen. Tijdens de piek waren er meer dan 1.000 besmettingen per dag. Gisteren zijn 12 personen positief getest. Er zijn slechts 3 mensen in isolatie en deze maand zijn 7 doden genoteerd. In januari hebben 74 personen het leven gelaten. 50% van de populatie is volledig gevaccineerd. Mensen die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn, worden opgeroepen dit alsnog te doen omdat de bescherming groter is. Er zijn nog te weinig mensen gevaccineerd.

Tijdens de persconferentie werd benadrukt dat Covid niet verdwenen is. Daarom is het nodig om zich te houden aan de protocollen. In de huidige fase is het niet meer nodig om in isolatie te gaan als iemand in nauw contact is gekomen met een persoon die Covid heeft. Ook bij klachten is het niet nodig om te gaan testen.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November