Bee: Parlementen Suriname en Nederland gaan relatie verdiepen
21 Mar 2022, 17:12
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee en de voorzitter van de Tweede Kamer der Statengeneraal, Vera Bergkamp.


Assembleevoorzitter Marinus Bee is vandaag ontvangen door de Tweede Kamervoorzitter, Vera Bergkamp. Bee zegt aan Starnieuws dat na bijkans 20 jaar weer een ontmoeting is geweest op dit niveau.

In 2003 had een delegatie van de Eerste en Tweede Kamer een bezoek gebracht aan Suriname. De samenwerking op parlementsniveau zal versterkt worden en er wordt verder diepgang gegeven door technische en capaciteitsversterkende ondersteuning voor het opzetten van afdelingen die zich bezighouden met controlemechanismen. Het gaat om wetgevingsbrieven van de uitvoerende instituten en een afdeling analyse en onderzoek voor de impact van wetgeving op de maatschappij.

Voorts is toegezegd de samenwerking op verschillende gebieden, culturele uitwisseling alsook de training van wetgevingsjuristen en het beschikbaar stellen van stageplekken voor griffie personeel. Bee heeft een bezoek gebracht aan Bergkamp, na zijn bezoek aan Gabon.

“Suriname en Nederland hebben een hele bijzondere relatie”, sprak Bergkamp. “We delen meer dan driehonderd jaar geschiedenis met elkaar, en spreken dezelfde taal. De culturele en persoonlijke banden zijn ook na de Surinaamse Onafhankelijkheid in 1975 zeer nauw gebleven," meldt de Tweede Kamer. De Kamervoorzitter zei verheugd te zijn dat het wederzijdse partnerschap tussen de twee landen sinds het aantreden van de Surinaamse regering in 2020 is hernieuwd.

Over de kritiek over de samenstelling van de delegatie en niet bespreken van een uitnodigingsbrief aan De Nationale Assemblee over een afvaardiging van de volksvertegenwoordiging naar Gabon, zegt Bee dat bij terugkeer een persconferentie zal worden belegd. Hij keert zaterdag terug in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May